Κορμός /μωσαϊκό, όπως παλιά

Υπάρχουν πολλές συνταγές για κορμό, εγώ κάνω πολλά πολλά χρόνια μια συγκεκριμένη που είναι η αγαπημένη μου,... 

Για μένα η αγαπημένη μαμαδιστικη συνταγή .. Είναι αυτή που έχω μάθει από μικρή. Πολύ απλή.. 



. .ΥΛΙΚΑ

- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο σοφτ

- 200 γρ. άχνη ζάχαρη

- 5 κουταλιές σούπας κονιάκ

- 4-5 κουταλιές σούπας κακάο

- 250 γρ. τετράγωνα μπισκότα βουτύρου

- Αντικολλητικό χαρτί




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και αφού αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε την άχνη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε τα μπισκότα αφού τα έχετε τρίψει με το χέρι και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Τέλος σε αντικολλητικό χαρτί ρίχνετε το μίγμα και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού. Το βάζετε στην κατάψυξη και μόλις σφίξει το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό της αρεσκείας σας. Εγώ τα κόβω και τα τυλίγω με μεμβράνη και σε ταπερ στην κατάψυξη.. 🌹♥️


Συνταγή από Δέσποινα Μπο 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)