Τυροπιτακια κουρου. Τραγανά με μπισκοτενια ζύμη
Τραγανά κουρου. Τα πιο νόστιμα!
δεν μένει ούτε ψίχουλο κάθε φορά .. Εξαιρετική συνταγή απλή εύκολη γρήγορη
Για την ζύμη:
· 120 γρ βούτυρο λιωμένο ή Βιτάμ
· 120 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ
·120 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
· 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως λιγότερο) 450 γρ *
·1 κγ μπέικιν πάουντερ
· Πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
:200 γρ φέτα τριμμένη
· λίγο γάλα εβαπορέ ή φρέσκο ή κρέμα γάλακτος ή αβγό (ό,τι και αν επιλέξετε βγαίνει το ίδιο εξαιρετικό, το έχω δοκιμάσει με όλα) πλέον βάζω εβαπορέ, έχω καταργήσει το αβγό γιατί είναι περιττό ❤️
· πιπέρι ανάλογα τα γούστα μας
Αν βάλατε και λίγη μοτσαρελα μαζί με τη φέτα είναι τέλεια!!!
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ρίχνω το Βιτάμ , το λάδι , το γάλα και τα ανακατεύω.
Μέτα προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ζυμώνω μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.. Πρέπει να είναι μαλακό το ζυμαράκι .
Για την γέμιση: ενώνω τη φέτα( με 1 χτυπημένο αυγό ή το γάλα κλπ που είπα πιο πάνω ) και το πιπέρι. Ανακατεύω και πιέζω καλά με ένα πιρούνι...
Με τα χέρια ανοίγω μια στρογγυλή μπάλα ζύμης και βάζω στη μέση 1 γεμάτο κγ γέμισης της φέτας. Κλείνω και ενώνω καλά τις άκρες πιέζοντας .
Με ένα πινέλο αλείφω την επιφάνεια τους με αυγό (εγώ πλέον δεν βάζω αβγό στο ούτε από πάνω, βάζω γάλα εβαπορέ ή φρέσκο ή κρέμα γάλακτος, ό,τι έχω) και ρίχνω σουσάμι .
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για 25λεπτά ή παραπάνω ανάλογα το φούρνο (αντιστάσεις) , μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Δοκιμάστε τα.. Σούπερ είναι
τέλεια και μετά από ψυγείο είτε τα φας κρύα είτε τα ζεστάνεις είτε σε θερμοκρασία δωματίου είναι απίστευτα!!
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου