Σαραγλι με καρύδια (σαν μπακλαβάς)
Σαραγλι με καρύδια (σαν μπακλαβάς) .
Δεν έχω πιο νόστιμο
Έβαλα ένα πακέτο φύλλο kanaki ΒΗΡΥΤΟΥ για σιροπιαστα (κατεψυγμένο!!!!!)
1 πακέτο βούτυρο 250γρ λιωμένο Μαζί με 5-6κσ ηλιέλαιο
200-250 γρ καρύδια
1 κοφτό κγ γαρίφαλο
1 μισή κγ κανέλα σκόνη
1 κσ φρυγανιά (όλα τα υλικά της γέμισης τα χτυπάω λίγο στο μουλτι)
Για το σιρόπι βάζω
600 γρ ζάχαρη
400 μλ νερό
60 γρ γλυκόζη
Ένα πορτοκαλί. Λίγη κανέλα σκόνη ή στικ αν έχουμε καλύτερα
3-4 γαρίφαλα
Μισό λεμόνι το χυμό
Βράζω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνω μετά να κρυώσει καλά
Απλώνω ένα φύλλο κατά μήκος απλώνω βούτυρο με το πινέλο από ψηλά , ρίχνω λίγη γέμιση σε όλο το φύλλο , όχι πολύ .... Και βάζω στη μέση του φύλλου δύο ξυλάκια από σουβλάκι ή δύο λεπτά καλαμάκια του καφέ. ένα δεξιά και ένα αριστερά οριζοντίως , διπλώνω το φύλλο στη μέση και τυλίγω με τα ξυλάκια όχι χαλαρά όχι σφιχτά... Σουρωνω το φύλλο από τις άκρες στο κέντρο και αφαιρώ τα ξυλάκια.. Βάζω στο ταψί και το λουζω με μπόλικο βούτυρο καλά να μην ξεραθεί το φύλλο.. Επαναλαμβάνω με όλα τα φύλλα το ίδιο.. Χαράζουμε το σαραγλι. Έχω προθερμάνει φούρνο στους 150- 160 αέρα και ψήνω για 1 μισή ώρα ίσως λιγότερο ανάλογα.. Μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό.. Μόλις το βγάλουμε βάζουμε αμέσως το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να το τραβήξει έως μέσα.
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου