Σαραγλι με καρύδια (σαν μπακλαβάς)


 Σαραγλι με καρύδια (σαν μπακλαβάς) .

 

Δεν έχω   πιο νόστιμο 

Έβαλα ένα πακέτο φύλλο kanaki ΒΗΡΥΤΟΥ  για σιροπιαστα  (κατεψυγμένο!!!!!) 

1 πακέτο βούτυρο 250γρ  λιωμένο Μαζί με 5-6κσ  ηλιέλαιο


200-250 γρ καρύδια

1 κοφτό κγ γαρίφαλο

1 μισή κγ κανέλα σκόνη

1 κσ φρυγανιά  (όλα τα υλικά της γέμισης τα χτυπάω λίγο στο μουλτι)



Για το σιρόπι βάζω

 600 γρ ζάχαρη

400 μλ νερό

60 γρ γλυκόζη

Ένα πορτοκαλί. Λίγη κανέλα σκόνη ή στικ αν έχουμε καλύτερα

3-4 γαρίφαλα

Μισό λεμόνι το χυμό 

Βράζω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνω μετά να κρυώσει καλά



 Απλώνω ένα φύλλο κατά μήκος  απλώνω βούτυρο με το πινέλο από ψηλά  , ρίχνω λίγη γέμιση σε όλο το φύλλο , όχι πολύ ....  Και βάζω στη μέση του φύλλου δύο  ξυλάκια από σουβλάκι ή δύο λεπτά καλαμάκια του καφέ. ένα δεξιά και ένα αριστερά οριζοντίως ,     διπλώνω το φύλλο στη μέση και τυλίγω με τα ξυλάκια  όχι χαλαρά όχι σφιχτά...  Σουρωνω το φύλλο από τις άκρες στο κέντρο και αφαιρώ τα ξυλάκια.. Βάζω στο ταψί και το λουζω με μπόλικο βούτυρο καλά να μην ξεραθεί το φύλλο.. Επαναλαμβάνω με όλα τα φύλλα το ίδιο..  Χαράζουμε το σαραγλι. Έχω προθερμάνει φούρνο στους 150- 160 αέρα και ψήνω για 1 μισή ώρα ίσως  λιγότερο  ανάλογα.. Μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό.. Μόλις το βγάλουμε βάζουμε αμέσως το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να το  τραβήξει έως μέσα.

Συνταγή από Δέσποινα Μπο

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)