Τούρτα παγωτό μερεντα με καραμελωμενα φουντούκια

 Τούρτα παγωτό Μερέντα με καραμελωμενα φουντούκια 




Για Παντεσπάνι σοκολάτα,μπορείτε να βάλετε, έτοιμο ή κάποιο κέικ που έχει περισσέψει ή όποια συνταγή κάνετε.

Το στρώνω σε φόρμα με τσερκι αποσπώμενο και μεμβράνη πριν το βάλω (ψημένο)

Για το παγωτό 660γρ Κρέμα γάλακτος( βάζω φυτική)50γρ άχνη ζάχαρη...χτυπάμε σαντιγί...όταν είναι έτοιμη ενσωματωνουμε 500γρ Μερεντα. Αν θέλετε βάζετε Τριμμένη σοκολάτα, καβουρντισμενα αμύγδαλα ή καραμελωμενα φουντούκια (εγώ βάζω καραμελωμενα φουντούκια)

Για τα καραμελωμενα φουντούκια 

95 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

200 γρ. φουντούκια

Προσοχή να μην μαυρίσουν αλλά να λιωσει η ζάχαρη. 

Η διακόσμηση με σοκολάτα Κουβερτούρα λιωμένη και μέρος από τα φουντούκια.


Συνταγή από Sophie Tsaprouni

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)