Τούρτα καραμέλα.
Τούρτα καραμέλα...
Παντεσπάνι:
*5 αβγά ή 4 και 3 κσ νερό
*130 γρ αλεύρι
*130 γρ ζάχαρη
*2 κγ baking p
*1 βανιλινη
*30 γρ κακάο
Σιρόπι :
*1 κούπα ζάχαρη
*1 = νερό
*1 βανιλινη
*χυμό από μισό λεμόνι
Κρέμα καραμέλα:
*1 φακελάκι γκαρνι σκόνη βανίλιας γιωτης
*1 φακ κρέμα γιωτης στιγμής καραμέλα
*250 μλ γάλα φρέσκο και 200 μλ κρέμα γάλακτος
* μισό κουτί καραμελωμενο ζαχαρούχο
Για το γλασο καραμέλας
350γρ. ζάχαρη μαύρη
250ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κορν φλάουρ
50γρ. βούτυρο
Εκτέλεση παντεσπάνι
Χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν... Χαμηλώνω ταχύτητα και ρίχνω κοσκινισμενο αλεύρι-κακάο-μπέικιν. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20'
Σιρόπι.. Βράζω 3 λεπτά και. Το αφήνω να κρυώσει
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη. Δεν ανακατεύουμε, απλά ανακινούμε το τηγάνι κυκλικά.
Όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα : στο μπολ του μίξερ βάζουμε την. Κρέμα γάλακτος και το γάλα και ρίχνουμε τις σκόνες ανακατεύω μέχρι να πήξει και ρίχνω μισό ζαχαρούχο μέσα και ανακατεύω να ενσωματωθεί..
Βάζω στο ψυγείο
Αφού κρυώσει λίγο, Κοβω το παντεσπάνι στα 2 ή στα 3 αν θέλετε και βάζω με ένα πινέλο το σιρόπι.. Από πάνω κρέμα παντεσπάνι σιρόπι κρέμα και τελειώνω με γλασο της αρεσκείας μου... Ψυγείο και. Είναι έτοιμη...
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ




Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου