Αρωματικός κορμός με μανταρίνι

                      Κορμός Μανταρινιου 





Για το παντεσπάνι:  Χτύπησα στο μίξερ 5 ασπράδια αυγών με μισή φλυτζάνα ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.Χτύπησα και τους κρόκους με 1/4 φλ.ζάχαρη( συνολικά 3/4 φλυτζανας ζάχαρη)σε άλλο μεγαλύτερο μπολ μεχρι να αφρατέψουν καλά.Εριξα εδώ 2 βανίλιες και 1 κ.σ.χυμό λεμόνι,ανακάτεψα λίγο.Μετά εναλλάξ ρίχνω τη μαρέγκα και 1 φλυτζάνα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με 1 κ.γ.μπεικιν κοσκινισμένα.Ανακατέψα με μαριζ απαλά.Εβαλα το μείγμα σε βουτυρομενη λαδόκολλα σε ένα ταψάκι..το δικό είναι 30×45 cm.Το άπλωσα ομοιόμορφα και το έψησα σε προθ.φούρνο στους 170 β.αερα για 12 λεπτά.Αφού ψήθηκε το αναποδογύρισα σε μια μεγάλη πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη.Αφαιρεσα τη λαδόκολλα και το τύλιξα σε ρολό μαζί με την πετσέτα μέχρι να κρυώσει καλά.Για την κρέμα μανταρινιού : Ζεσταίνω 2 φλυτζάνες χυμό από μανταρίνια μέχρι ν'αρχίσει να βράζει.Σε άλλη κατσαρόλα ανακατεύω με σύρμα μισή φλυτζάνα ζάχαρη,6 κ.σ.κορν.φλάουρ, λίγο αλάτι και 4 κροκάδια αυγών.Ρίχνουμε το ζεστό χυμό μανταρίνι, ανακατεύουμε και βράζουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά να πήξει.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.γ.ξύσμα μανταρίνι και 2 κ.σ.βούτυρο.Την έβαλα στο ψυγείο να κρυώσει και μετά τη χτύπησα στο μίξερ με 1-2 φλυτζάνες σαντιγί.




Έφτιαξα και μια σκουρόχρωμη κρέμα με δυόμιση φλυτζάνες χυμό μανταρινιού,5 κ.σ.κορν φλάουρ ,1 βανίλια και μια φλυτζάνα ζάχαρη.Τα έβρασα όλα μαζί μέχρι να πήξουν.Ξετύλιξα το ρολό,το σιρόπιασα( μισή φλυτζάνα νερό,2 κ.σ. ζάχαρη και 1-2 φλούδες μανταρινιού)κι άπλωσα την κρέμα .Το ξανατύλιξα και με την ένωση προς τα κάτω έβαλα κρέμα επάνω και γύρω γύρω.Το έβαλα στο ψυγείο να σφίξει λίγη ώρα και μετά άπλωσα την σκουρόχρωμη κρέμα. Γαρνίρω με λίγες φέτες μανταρινιού γλασαρισμένες με ζάχαρη..


Συνταγή από Ελινα Σκλαβου 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)