Μοσχαράκι με μακαρόνια κατσαρόλας. Γλύκισμα

    Μοσχαράκι με μακαρόνια νούμερο 6. 



 Στη χύτρα σε ελαιόλαδο σωταρω το κρέας, προσθέτω 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο και μετά βάζω κόκκινο κρασί.. Μετά από λίγο βάζω 2 ποτήρια νερό και μόλις πάρει καλή βράση βγάζω τον αφρό από την επιφάνεια.




 Προσθέτω ένα κουτί χυμό ντομάτας 500 μλ , αλάτι, πιπέρι φρέσκο τριμμένο, 1 κγ ζάχαρη, μπαχαρι γαρίφαλο κανέλα και μισό 1/3 κύβο κότας. Κλείνω τη χύτρα για 30- 35 λεπτά.. Μετά αφού θα είναι έτοιμο το μοσχάρι μου και θα έχει ήδη αρκετό νερό μέσα στη σάλτσα, βάζω σχεδόν 1 πακέτο μακαρόνια (λίγο λιγότερο) ανακατεύω συνεχώς σχεδόν για 7-10 λεπτά και αφού δω ότι κρατάνε λίγο ακόμη , βάζω μια κουταλιά βούτυρο και αποσύρω από το μάτι και τα αφήνω να μαγειρεύτουν εντελώς (τα αφήνουμε με ζουμακι όπως δείχνω στην τελευταία φώτο ..



 Αφού δω ότι είναι οκ , βάζω 3-4 παγάκια και αν χρειαστεί 2-3 σφηνάκια νερό για να πέσει η θερμοκρασία και να μη στεγνώσει το φαΐ.. Σας εγγυώμαι ότι θα μείνει έτσι με τη σάλτσα του δεμένο και να γλιστράει και την επόμενη μέρα.


Συνταγή από Δέσποινα Μπο 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)