Κοτόπουλο με μανιτάρια και τραχανά
Μπουτάκια κοτόπουλου λεμονάτα με μανιτάρια στην κατσαρόλα και στο ζωμό έριξα λίγο τραχανά, από την Αριδαία κι έγινε πεντανόστιμος
Σε βαθύ και καυτό τηγάνι, τσιγάρισα χωρίς λάδι τα μπούτια κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές.
Σε μια κατσαρόλα έριξα 1 λίτρο νερό, 1 κύβο λαχανικών, λίγο κάρυ, λίγο θυμάρι, λίγη πάπρικα γλυκιά, αλάτι και πιπέρι... μόλις πήρε βράση έβαλα τα μπούτια, σκέπασα με το καπάκι κι άφησα 1/2 ώρα να σιγοβράσει...προς το τέλος έριξα και χυμό λεμονιού
Στο ζωμό αυτό έριξα λίγο τραχανά κι άφησα μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός.
Τα μανιτάρια τα σωτάρω σε καυτό τηγάνι με λίγο αλάτι πιπέρι θυμάρι, μέχρι να χάσουν την υγρασία τους... σβήνω με λίγο κονιάκ κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ... έριξα ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό και σκόρδο ..
Αφήνω να σωταριστούν και στο τέλος ρίχνω 1 κουτάλα από το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο.
Συνταγή από Γιώτα Παριώτου
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου