Κριθαράκι με δυόσμο
🌹Το κριθαράκι με αυτόν τον τρόπο το φτιάχνω καμία δεκαριά χρόνια τώρα και είναι εξαιρετικό κάθε φορά ... Αρέσει σε όλους..
Κριθαράκι με δυόσμο πεντανοστιμο.. 😍Σερβίρεται ζεστό..🌹🌹.
Σε μια κατσαρόλα βάζω 1 μικρό κρεμμύδι με ελαιόλαδο, το σωταρω και μετά ρίχνω και μισό πακέτο κριθαράκι και ανακατεύω να γυαλίσει λίγο και αυτό, βάζουμε ένα σφηνάκι κρασί λευκό μέχρι να εξατμιστεί.. Έχουμε ετοιμάσει 1-1/5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (αν έχετε σπιτικό καλύτερα) περίπου με το μάτι τα κάνω , προσθέτουμε τον ζωμό (κρατάμε λίγο στην άκρη μήπως χρειαστεί στο τέλος) και προσθέτουμε μισό κουτί χυμό ντομάτας (βάζουμε και φρέσκια ντομάτα αν έχουμε στο σημείο του τσιγαρισματος πριν το κρασί ) , προσθέτω αλάτι πιπέρι, πρέζα κανέλα , μισό κγ ζάχαρη, ελάχιστη σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)... και δυόσμο 1 κσ αποξηραμένο και βράζουμε ανακατεύοντας. Δεν φεύγουμε από πάνω του μη μας κολλήσει.. Όταν αρχίσει να δένει και είναι έτοιμο το κριθαράκι μας βάζουμε ένα κομμάτι βούτυρο ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και σβήνουμε το μάτι , προσθέτω μια χούφτα παρμεζάνα ή γραβιέρα , κεφαλοτυρι ό,τι έχω, τώρα έβαλα παρμεζάνα που έτριψα .. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει.. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό που κρατήσαμε.. Σερβίρω ζεστό και αν θέλουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.. Είναι πεντανοστιμο..
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου