Πίτσα με αφρατη ζύμη

 Σαββατόβραδο..τι καλύτερο από πίτσα φίλοι μου;; Εμείς αγαπάμε πολύ τη αφράτη ζύμη 




Σ' ένα μεγάλο μπολ ρίχνω 470 ml.χλιαρό νερό,1 φακ.μαγιά,1 κ.σ.ζάχαρη και 1 κ.γ.αλάτι(όλα μαζί).Ανακατεύω πολύ καλά με τον αυγοδάρτη.Προσθέτω 600 γρ.αλεύρι γ.ο.χ.κοσκινισμένο λίγο λίγο και ανακατεύω ταυτόχρονα με το κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Η ζύμη είναι αρκετά υγρή.Σκεπάζω με πετσέτα για 3 ώρες . Μετά την μεταφέρω στον πάγκο που έχω πασπαλίσει σιμιγδάλι και με λαδωμένα χέρια διπλώνω τη ζύμη αρκετές φορές.Την μοίρασα σε 3 ταψάκια λαδωμένα και την τραβάω μέχρι να φτάσει σχεδόν στις άκρες του ταψιού(είναι πολύ ελαστική). Σκεπάζω για 20 λεπτά και μετά πασπαλίζω ρίγανη.Απλώνω τη σάλτσα που έφτιαξα με μισή κονσέρβα ντοματάκια,1 κ.σ.ζάχαρη, πιπέρι,3 σκ.σκόρδο,1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση και λίγο νεράκι να πάρει μια βράση.Τέλος τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνω στους 220 β.στον πάτο του φούρνου για 15-20 λεπτά!!


Συνταγή από Ελινα Σκλαβου 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)