Πιπεροπιτα με σπιτικό φύλλο. Σκέτη γλύκα
Η πιπεροπιτα μου έγινε φοβερή ..
Από τις πιο νόστιμες πίτες που έχω φάει ποτέ... Για τη γέμιση έβαλα 3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης, 3 πράσινες κέρατο 1 μεγαααλο κρεμμύδι. Τα σωταρω καλά σε ένα τηγάνι με λάδι και προσθέτω αλάτι πιπέρι σκόνη σκόρδου και πρέζα ζάχαρη (αν κ δεν χρειάζεται) προσθέτω λίγο κόκκινο ξίδι.... μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να καραμελωσουν... Αφήνω τη γέμιση να κρυώσει και στο τέλος προσθέτω φέτα βαρελίσια Όλυμπος αλμυρή, χωριάτικο τριμμένο Όλυμπος και 1 αβγό και ανακατεύω καλά... Η ζύμη για το φύλλο είναι η γνωστή .. .. 250 μλ Νερό χλιαρό 2-3 κσ ελαιόλαδο αλάτι πρέζα ζάχαρη μισό κιλό αλεύρι σκληρό μιξ με για όλες τις χρήσεις. Ζυμωνω καλά και αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί σκεπασμένη. ... Ενδιάμεσα στα φύλλα έβαλα ηλιέλαιο.. Δύο φύλλα κάτω δύο πάνω..ψήνω στους 180 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου