Εύκολο ψωμί γάστρας χωρίς ζύμωμα
Ψωμί γάστρας εύκολο νόστιμο και χωρίς ζύμωμα!!
Κάθε φορά γίνεται τέλειο!!
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά
680 γρ χλιαρό νερό
1 κγλ ζάχαρη
2 κγλ ρηχά αλάτι
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύω πολύ καλά όλα τα υλικά.
Καλύπτω με σακούλα και βάζω στο ψυγείο για 12 ώρες.
Αφού περάσουν οι 12 ώρες ανάβω το φούρνο στις αντί στάσεις στους 250 βαθμούς και βάζω μέσα την γάστρα να κάψει.
.
Ρίχνω λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας βάζω την ζύμη και την διπλώνω από έξω προς τα μέσα.
Βγάζω από τον φούρνο την καυτή γάστρα πασπαλιζω με λίγο αλεύρι και βάζω προσεκτικά την ζύμη με τα διπλώματα προς τα πάνω.
Σκεπάζω την γάστρα και ψήνω για μια ώρα.
Τα πρώτα 30 λεπτά στους 250 βαθμούς.
Έπειτα στους 210 βαθμούς και στα τελευταία 10- 15 λεπτά ξεσκεπάζω την γάστρα για να πάρει ωραίο χ ρώμα το ψωμί μας
Συνταγή από Eleni Kalisperati
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου