Κεφτεδακια με σάλτσα και μανέστρα (κριθαράκι)

     Κεφτεδακια με κόκκινη σάλτσα και κριθαράκι. 



έφτιαξα αυτό το πεντανοστιμο φαγάκι το οποίο είναι με ένα κριθαράκι χειροποίητο που βρήκα (με αβγά και γάλα) και είπα να το δοκιμάσω.. Τέλειο έγινε.. 

 Έβαλα 350 γρ μοσχαρίσιο κιμά

2 φέτες ψωμί τοστ στο μουλτι (στεγνές)

2 κσ μαϊντανό στο μουλτι

Λίγη ρίγανη και δυόσμο

Αλάτι πιπέρι, μια κουταλιά ξίδι, λίγο ελαιόλαδο (1 αβγό, τώρα δεν έβαλα)



Ζυμώνω πολύ καλά και αλεύρωνω.. Τηγανίζω σε λίγο λάδι από όλες τις πλευρές και βάζω σε χαρτί..

Σκουπίζω καλά το τηγάνι και στο ίδιο τηγάνι βάζω λίγο λαδάκι, σωταρω ένα κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο και προσθέτω 1 κουτί ντομάτα κονκασε, 1 κγ ζάχαρη, αλάτι πιπέρι, πρέζα κανέλα και μπαχαρι και νεράκι αρκετό.. Μόλις πάρει βράση ρίχνω τους κεφτέδες και βράζω 15 λεπτά.. Μετά προσθέτω το κριθαράκι και σβήνω το μάτι.. Αφήνω πάνω στο μάτι με κλειστό καπάκι και αφήνω να ψηθεί και να φουσκώσει. 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο αποσύρω και ρίχνω ένα σφηνάκι νερό (αν χρειαστεί και οπωσδήποτε 4-5 παγάκια για να μην λασπωσει) το έφτιαξα εχτές και σήμερα ήταν τέλειο με τη σάλτσα του να γλιστράει, δεν κολλάει με τα παγάκια το φαΐ μας.. Ήταν πεντανοστιμο ειλικρινά (μαγειρεύω σε μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία γιατί το μάτι μου είναι δυνατό)


Συνταγή από Δέσποινα Μπο 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)