Κοτόπιτα με σπιτικό τραγανό φύλλο
Κοτοπιτα σπιτικό φύλλο
Ζυμη για μια πιτα για στο ταψί της κουζινας:: 500 γραμ αλεύρι, Μάνα,2 κουταλακια λαδι,1 κουταλακι αλάτι, 1 κουταλάκι ξυδι,και νερό βρύσης μέχρι να γίνει μια απαλη ζύμη.Ζυμώνεις και αφηνεις να ξεκουραστεί για 5 -10 λεπτά. Κάνεις 5 μπαλάκια τα ανοίγει σε μέγεθος ενός μικρου πιατου και βαζεις βουτυρο στο πρωτο, απο πανω βάζεις το δευτερο φυλλαρακι παλι βουτυρο και το 3 φυλλαρακι(εδώ δεν βάζεις βουτυρο)Ετσι και στα αλλά 2 φυλλαρακια σκεπάζει και αφήνεις στο ψυγείο 30 λεπτά..Ανοίγεις 2 φυλλα σε αλευρωμενη επιφάνεια. Η γεμίσει με::1 στήθος & 2 μπούτια απο μια μέτρια κότα,1 κρασοποτηρο λαδι, 3 κρεμμύδια, 1 φλυτζάνι ρυζι, αλάτι, πιπερι.Βραζω την κοτα με 1 ολόκληρο κρεμμύδι και λίγο αλάτι μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμη. Αφήνω να κρυώσει και την κόβω σε μικρά κομμάτια. Βάζω το λαδι στο τηγάνι και τσιγαριζω τα 2 κρεμμύδια (που έχω τρίψει στο χοντρό μέρος του τριφτη) να γυαλισουν Βάζω και την κότα γυρίζω 2-3 φορές και βάζω το ρύζι. Προσθέτω ζωμό απ αυτον που έβρασα την κότα μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο το ρυζι, αλατοπιπερωνω, σβήνω την φωτιά και αφήνω να κρυώσει.
Βαζω το φυλλο με τα 3 φυλλαρακια κάτω στο ταψι που έχω λαδώσει, βάζω την γεμισει,μετά το 2 φυλλο,ραντιζω με λαδι & νερό, χαραζω σε κομμάτια και ψήνω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα ανάλογα τον φουρνο.
Συνταγή από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ


Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου