Μαρμελάδα μανταρίνι
Μαρμελάδα μανταρίνι
12-15 μανταρίνια (μικρα ήταν τα δικά μου και χωρίς κουκούτσια)
ζάχαρη κρυσταλλική (όσο πολτός φρούτου, τόση ζάχαρη)
χυμό λεμονιού...Καθαρίζουμε τα μανταρίνια, πετάμε τις φλούδες και κρατάμε το εσωτερικό τους. Ανοίγουμε κάθε μανταρίνι στη μέση και τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα.Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει ........και τα βράζω για 7-10 λεπτά . Τα μανταρίνια μετά από λίγα λεπτά θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού και θα βγάλουν ένα πορτοκαλί χρώμα. Ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα το πορτοκαλί αφρό που έχει συγκεντρωθεί στην επιφάνεια του νερού.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.Κοιτάμε αν υπάρχουν κουκούτσια, και τα αφαιρούμε.Μετά τα πολτοποιούμε με multi ή blender...1 κούπα μανταρίνι πολτός.1 κούπα ζάχαρη.Για κάθε κούπα πολτό μανταρινιού προσθέτουμε μια κούπα ζάχαρη. Βράζουμε τα μανταρίνια με τη ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με μια ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τον πορτοκαλί αφρό που θα συγκεντρωθεί στο κέντρο της μαρμελάδας.
Για να καταλάβουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη βάζουμε λίγη μαρμελάδα σε ένα πιάτο και με το κουτάλι παίρνουμε λίγο από το σιρόπι κι αν κολλάει στο πιάτο τότε η μαρμελάδα έχει δέσει.
Μόλις δέσει η μαρμελάδα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.. Μου βγήκαν δύο βαζάκια.
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου