Χειροποίητα ζυμαρικά

Χειροποίητα Φρέσκα ζυμαρικά έτοιμα σε 4'




Για κάθε μερίδα :

120γρ σιμιγδαλι ψιλό

30-40 γρ Χλιαρό νερό

1 τσιμπιά αλάτι


Ζυμώνω καλά μέχρι να έχω μια ζύμη εύπλαστη.



Κλείνω σε σακουλάκι τροφίμων για 1 ώρα.

Ανοίγω σε λεπτο φύλλο (όπως το φύλλο για πίτες).

Ανοίγει πολύ εύκολα.

Βράζω σε αλατισμένο νερό για 4 περίπου λεπτά ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν. (όταν ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα).

Μόλις τα στραγγίξω Τα ραντιζω με λάδι και τα Σερβίρω με τριμμένη φέτα και φρεσκοστιμενο πιπέρι!!


Συνταγή από Eleni Kalisperati

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)