Καρυδοπιτα σπειρωτη, με σιρόπι
ΚΑΡΎΔΟΠΙΤΑ υπέροχη.. ΣΠΕΙΡΩΤΗ φοβερή
3 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη
1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
1 βανιλλίνη, εγώ έβαλα 2 σταγόνες πικραμύγδαλο 😍😍😍
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
ΛΊΓΟ γαρύφαλλο σκόνη
5 αυγά και 1κσ νερό
Για το σιρόπι:
2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
Αν θέλεις μπορείς να βάλεις 3φλ νερό και 3 ζάχαρη. Εγώ δεν ήθελα να κολυμπάει στο σιρόπι και έγινε φοβερή.. Το σιρόπι ήταν τόσο όσο για να είναι ζουμερή χωρίς να σε λιγωνει.
Με το μίξερ χειρός χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να γίνουν σαν κρέμα, μετά βάζω και το λάδι και όλα τα άλλα υλικά χτυπάω καλά και βάζω το μίγμα σε βουτυρωμενο πυρέξ. Ψήνω στους 170 μέχρι να πάρει χρώμα . Το σιρόπι το φτιάχνω όταν βάζω την πίτα να ψηθεί.. Θέλουμε μόλις την βγάλουμε από το φούρνο να ρίξουμε το χλιαρό σιρόπι.. ΌΝΕΙΡΟ. Θυμίζει σαμαλι στην υφή.. Τρομερή. Δοκιμάστε την!!!
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου