Ελιόψωμα

            ...ελιοψωμα για όλες τις ώρες!!!!





Σε μπόλ 1 μαγιά ξερή,1κ σ.ζαχαρη,4κ.σ.ελαιλαδο,270 ml.νερο χλιαρό, 450γρ αλεύρι γ.ο.χ και μισό κ.γ.αλατι.Τα χτύπησα με τους γάντζους 7-8 λεπτά.Σκεπαζω για μία ώρα και μετά το πιέζω να ξεφουσκώσει,πασπαλιζω λίγο αλεύρι,ρίχνω ελιές τεμαχισμενες 150γρ.Λαδωνω τα χέρια μου,ζυμώνω λιγο να ενσωματωθούν,μεταφέρω τη ζύμη σε ταψί με λαδόκολλα και την κοβω σε 8-10 κομμάτια.Πλαθω μπαστούνια,λίγες ελιτσες επιπλέον επάνω και σκεπάζω 1 ώρα. Τα ψήνω στους 200β.αερα για 15-20 λεπτά περίπου αφού τα ψεκασω με νερό. Όταν πάρουν το χρώμα που μας αρέσει τα βγάζουμε,ψεκαζουμε πάλι νεράκι και τα περνάμε με βούτυρο....


Συνταγή από Ελινα Σκλαβου 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)