Μοσχαράκι με χωριάτικο χυλοπιτακι στη κατσαρόλα

  Μοσχαράκι με χυλοπιτακι κατσαρόλας 




 Μοσχάρι 1/2 κιλό περίπου σε κομμάτια

ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου

κρεμμυδι 1

σάλτσα ντομάτας 150 ml περίπου

μπαχάρι 1-2 τσιμπιές τριμμένο

γαρίφαλο 1-2 τσιμπιές τριμμένο

κανελά Κατά βούληση

ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού στη μύτη

αλατι Κατά βούληση

πιπέρι Κατά βούληση

χυλοπιτες 1-2 κούπες

βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας




Αρχικά προσθέτουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχαράκι σε δυνατή φωτιά, στο καυτό λάδι για να το θωρακίσουμε. Έπειτα προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας, αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις και πετάμε το πρώτο νερό.

(αν έχουμε χύτρα τότε το κάνουμε εκεί) 

Έπειτα στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε επιπλέον ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να γίνει διάφανο. Έπειτα προσθέτουμε το κρέας, φέρνουμε 1-2 βόλτες το φαγητό και προσθέτουμε και πάλι νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας.




Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και λίγο πριν γίνει το φαγητό προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, τη κανέλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις γίνει το φαγητό προσθέτουμε το βούτυρο και το χυλοπιτάκι.


Βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε τη κατσαρόλα με κλειστό καπάκι να φουσκώσει το χυλοπιτάκι και μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε 2-3 παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός.


Συνταγή από Δέσποινα Μπο 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)