Μοσχαράκι στο πήλινο με πουρέ και τυρί .

ΜΟΣΧΑΡΆΚΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ ΣΚΕΠΑΣΜΈΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΧΟΝΤΡΟΛΙΩΜΕΝΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΊ 




Κάνουμε μοσχαράκι, κομμένο σε μπουκιες , κοκκινιστό με μπόλικα μπαχαρικά,όπως το κάνει η κάθε νοικοκυρά 

Βράζουμε πατάτες,τις χοντρολιωνουμε και προσθέτουμε γάλα, βούτυρο,αλάτι,κανέλα σκόνη, μοσχοκάρυδο ( όλα με το μάτι). Πρέπει να έχουμε έναν πουρέ ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ αραιό.

Μόλις γίνει ο πουρές προσθέτουμε μια χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο.




Σε πήλινο ή σε ταψί , βάζουμε το μοσχαράκι με την σάλτσα του, ρίχνουμε κίτρινο τυρί τριμμένο, σκεπάζουμε με τον πουρέ και πασπαλιζουμε με κίτρινο τυρί τριμμένο. Ψήνουμε για 15λεπτα


Συνταγή από Reggina Filippou

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)