Μοσχαράκι στο πήλινο με πουρέ και τυρί .
ΜΟΣΧΑΡΆΚΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ ΣΚΕΠΑΣΜΈΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΧΟΝΤΡΟΛΙΩΜΕΝΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΊ
Κάνουμε μοσχαράκι, κομμένο σε μπουκιες , κοκκινιστό με μπόλικα μπαχαρικά,όπως το κάνει η κάθε νοικοκυρά
Βράζουμε πατάτες,τις χοντρολιωνουμε και προσθέτουμε γάλα, βούτυρο,αλάτι,κανέλα σκόνη, μοσχοκάρυδο ( όλα με το μάτι). Πρέπει να έχουμε έναν πουρέ ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ αραιό.
Μόλις γίνει ο πουρές προσθέτουμε μια χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο.
Σε πήλινο ή σε ταψί , βάζουμε το μοσχαράκι με την σάλτσα του, ρίχνουμε κίτρινο τυρί τριμμένο, σκεπάζουμε με τον πουρέ και πασπαλιζουμε με κίτρινο τυρί τριμμένο. Ψήνουμε για 15λεπτα
Συνταγή από Reggina Filippou
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου