Λάχανοντολμαδες του ονείρου με κρέμα αβγολέμονο
ΛΆΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΊΡΟΥ
Ζεματισα το λάχανο μου αφαίρεσα τα φύλλα.. Αν βέβαια έχετε μεγάλη κατάψυξη ή καταψύκτη αν βάλεις το λάχανο και μετά το ξεπαγώνετε είναι έτοιμο για χρήση μαλακά τα φύλλα του. Αφαίρεσα το κεντρικό νεύρο που είναι σκληρό και έβαλα μισό κιλό μοσχάρι με χοιρινό μαζι, ρύζι μπονετ έβαλα (λίγο βάζω, ένα φλιτζάνακι ας πούμε) με το μάτι, αλάτι πιπέρι δυόσμο μαϊντανό άνηθο δύο κρεμμύδια ψιλό κομμένα με μαχαίρι , λίγο ελαιόλαδο .
Τυλίγω και αφού έχω στρώσει τα άχρηστα φύλλα που δεν τυλιγονται στον πάτο της κατσαρόλας βάζω στριμωχτα τους ντολμαδες και γεμίζω με νερό βάζω αλάτι λίγο λάδι και ένα πιάτο.. Βράζω σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία 1 ώρα και κάτι.. Ανάλογα.. Προσθέτω νερό αν χρειαστεί.. Κοιτάω πάντα να σκπαζονται με νερό. Μόλις είναι έτοιμοι αδιαζω τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και έκανα μια κρέμα λεμονιού , αντί για το κλασικό αβγολέμονο..
Έβαλα σε μια κατσαρόλα τον ζωμό και πρόσθεσα 2 κουταλιές κορν φλάουρ 2 αβγά ολόκληρα, 2 λεμόνια χυμό, αλάτι πιπέρι , λίγο βούτυρο, το έβρασα σε χαμηλή φωτιά να δέσει ελάχιστα και το έριξα στην κατσαρόλα μου.. Υπέροχα!!!! ❤️😘❤️😘😘❤️
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου