Παστίτσιο με λαχταριστη πλούσια μπεσαμελ
ΠΑΣΤΊΤΣΙΟ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Το παστίτσιο μόνο ζεστό διαλυμένο και μπερδεμένο το απολαμβάνω..
βράζω τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό με μια κουταλιά λάδι μέσα (misko Νο 5) .. Τα βράζω λίγο λιγότερο και τα βάζω στο σουρωτήρι.. Λιώνω στην ίδια κατσαρόλα βούτυρο και περιχύνω τα μακαρόνια στο σουρωτήρι (χωρις να τα κάψω στο βούτυρο ) τα βάζω στο πυρέξ και τους βάζω τυράκι και ανακατεύω... Βάζω μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά τσιγαρίζω ένα μεγάλο κρεμμύδι, προσθέτω τον κιμά και συνεχίζω μέχρι να σπάσει καλά ο κιμάς και να πάρει καλό χρώμα, ρίχνω μια κουταλιά γεμάτη πελτε και συνεχίσω λίγο το τσιγαρισμα, προσθέτω 1-2 σφηνάκια κρασί λευκό, μόλις εξατμιστεί προσθέτω ένα κουτί ντομάτα κονκασε και 2 ποτήρια νεράκι , μπαχαρι 3 κόκκους, λίγο γαρύφαλλο τριμμένο , πρέζα ζάχαρη, πρέζα κανέλα ή ένα στικ, πιπέρι αλάτι (στο τέλος βάζω πάντα μαϊντανό) και βράζω μέχρι να δέσει καλά... Η μπεσαμελ είναι περίπου 7-8 κουταλιές σούπας γεμάτες Βιτάμ ή βούτυρο , μόλις λιώσει βάζω 6-7 κσ αλεύρι ανακατεύω καλά και σιγά σιγά προσθέτω γάλα εβαπορέ ένα λίτρο σχεδόν και λίγο παραπάνω , αραιωμένο φυσικά με νερό ... Ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα.. Αποσύρω από το μάτι και βάζω 2 κρόκους από μεσαία αβγά και τα αλατοπίπερο μοσχοκάρυδο.. Ψήνω αέρα στους 200 μέχρι να πάρει χρώμα . Αυτη η δόση είναι για το σχετικά μεγάλο μου πυρέξ...
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου