Μαλακά μπισκότα με ταχίνι

 Soft - μαλακά μπισκότα με ταχίνι.. Είναι ιδιαίτερα καθώς δεν έχουν καμία σχέση με συνηθισμένα μπισκότα σε γεύση... Είναι πεντανοστιμα ειλικρινά






Μπισκοτα με ταχινι!


βιτάμ λιωμένο 150 γρ.

ζάχαρη .  200 γρ 

ηλιέλαιο 125 γρ.

2 αυγά

1 βανίλια

2 κουταλιές μέλι

ταχίνι 125 γρ.

αλεύρι 500 γρ.

1 πρέζα αλάτι

2 κ.γλ. baking powder


(εγώ τα έκανα όλα με το σύρμα χειρός) 






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το πρώτο βήμα για την συνταγή είναι να αδειάσουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και να τα ανακατέψουμε καλά με το μίξερ. Αφού αφρατέψουν, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, και τα αυγά τα οποία καλό είναι να τα έχουμε χτυπήσει πρώτα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.


Αδειάζουμε τη βανιλίνη, τις 2 κουταλιές μέλι και το ταχίνι. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα με το μίξερ. Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, την πρέζα από το αλάτι και το baking powder. Ανακατεύουμε αυτά τα υλικά με το αναδευτήρι.


Αδειάζουμε μέσω ενός κόσκινου το μίγμα με το αλεύρι στο μπολ με το ταχίνι και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε με το αναδευτήρι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας έως ότου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.


Παίρνουμε στα χέρια μας ποσότητα από το μίγμα και πλάθουμε σε μορφή και μέγεθος μικρού καρυδιού τα oποία πασπαλίζουμε στο μπολ με τα τριμμένα καρύδια στη μία τους πλευρά. Τα πιέζουμε ελαφρώς για να πάρουν σχήμα μπισκότου.


Βάζουμε τα μπισκότα σε μία λαμαρίνα ψησίματος στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για 15 έως 20 λεπτά.

Μπορούμε να  τα γεμίσουμε με σοκολάτα 🌹


Συνταγή από Δέσποινα Μπο 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)