Χοιρινά κεφτεδακια
🌹🌹Αφραταα υπερμυρωδατα γευστικότατα κεφτεδακια .🌹🌹
· Μισό κιλό χοιρινό κιμά ή μοσχάρι ή ανάμικτο (εμένα μ αρέσουν με χοιρινό κιμά περισσότερο )
· από μισό κιλό μπαγιάτικο ψωμάκι βρεγμένο και πολύ καλά στυμμένο (μόνο την ψίχα του )
· Αλάτι πιπέρι
· μπόλικο Δυόσμο
· 1 κσ ξύδι
· 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο με μαχαίρι
· 1 αβγό (προαιρετικα)
· 2 κσ λάδι
. 1σκ σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Ζυμώνω όλα τα υλικά πολύ πολύ καλά και βάζω με μεμβράνη στο ψυγείο να αρωματιστει όση περισσότερη ώρα γίνεται.. Τα περνάω από αλεύρι (ΔΕΝ τα τιναζω) Τηγανίζω σε καυτό λάδι που στη πορεία χαμηλώνω λίγο το μάτι (το λάδι να είναι μέχρι τη μέση του κεφτέ) μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν καλό χρώμα)
*το καλό το κεφτεδακι στα δικά μ γούστα θέλει πολύ καλό ζύμωμα, μπόλικο ψωμάκι, κρεμμύδι μόνο με μαχαίρι κομμένο και ΌΧΙ τίναγμα το αλεύρι πριν μπουν στο τηγάνι... Και ο δυόσμος φυσικά 🌹❤️
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου