Κορμός με άρωμα καφέ και κρέμα σοκολάτα.
Κορμός με κρέμα σοκολάτας και άρωμα καφέ
Για το παντεσπάνι: Χτύπησα στο μίξερ 5 ασπράδια αυγών με μισή φλυτζάνα ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.Χτύπησα και τους κρόκους με 1/4 φλ.ζάχαρη( συνολικά 3/4 φλυτζανας ζάχαρη)σε άλλο μεγαλύτερο μπολ μεχρι να αφρατέψουν καλά.Εριξα εδώ 2 βανίλιες και 1 κ.σ.χυμό λεμόνι,ανακάτεψα λίγο.Μετά εναλλάξ ρίχνω τη μαρέγκα και 1 φλυτζάνα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με 1 κ.γ.μπεικιν κοσκινισμένα.Ανακατέψα με μαριζ απαλά.Εβαλα το μείγμα σε βουτυρομενη λαδόκολλα σε ένα ταψάκι..το δικό είναι 30×45 cm.Το άπλωσα ομοιόμορφα και το έψησα σε προθ.φούρνο στους 170 β.αερα για 12 λεπτά.Αφού ψήθηκε το αναποδογύρισα σε μια μεγάλη πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη.Αφαιρεσα τη λαδόκολλα και το τύλιξα σε ρολό μαζί με την πετσέτα μέχρι να κρυώσει καλά.Για την κρέμα : χτύπησα με μίξερ 2 φλυτζάνες κρύα κρ.γαλακτος να γίνουν σαντιγί.Πρόσθεσα 2 κ.σ. νεςκαφέ διαλυμένο σε λίγο νεράκι και 2 κ.σ.κακάο και τα χτύπησα λίγο να ενσωματωθούν.Τέλος προσθέτω 2 φλυτζάνες άχνη ζάχαρη, συνεχίζω λίγο το χτύπημα κι έτοιμη η κρέμα.... βάζω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω το σιρόπι... μισή φλυτζάνα νερό,2 κ.σ.ζαχαρη και 1 κ.σ.νεςκαφε όλα μαζί να πάρουν μια βράση.Ξετύλιξα το ρολό,το σιρόπιασα κι άπλωσα την κρέμα.Το ξανατύλιξα και με την ένωση προς τα κάτω το έβαλα πάλι στο ψυγείο.Εψτιαξα μια γκαναζ ...μία κρ.γαλακτος 200 ml. σε μικρό κατσαρολάκι και πριν αρχίσει να βράζει την αφαιρώ από το μάτι κι ανακατεύω μέσα 150 γρ.κουβερτουρα σπασμένη σε κομμάτια...Την ρίχνω πάνω στον κορμό και μετά το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να σφίξει!!!
Συνταγή από Ελινα Σκλαβου
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ


Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου