Οι πιο μαλακοί λουκουμάδες παραλίας. Καλύτεροι από αγοραστοι
Δεν υπερβάλω όταν λέω πως είναι οι καλύτεροι λουκουμάδες παραλίας (ντόνατς) που έχουμε φάει !!
Πρέπει να τα δοκιμάσετε! Μια συνταγή που κάνω χρόνια και πάντα έχει επιτυχία 😘❤️μαλακοι σα βαμβάκι ...
Υλικά για 10-15 κομμάτια:
300 γραμμ.αλεύρι γ.ο.χ.
20 γραμμ. ζάχαρη
7 γραμμ. ξερή μαγιά (έβαλα 28 γρ νωπή)
50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
130 γραμμ. γάλα(μπορείς και εβαπορέ με το ανάλογο νερό, δοκιμασμένο 1000%)
1/2 κουτ. γλ. Αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνεις το γάλα σε ένα κατσαρολάκι για να γίνει χλιαρό.
μαλακη ζυμη
Προσθέτεις τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αυγό και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύεις. Έπειτα προσθέτεις το αλεύρι το γάλα και το αλάτι και πλάθεις με τα χέρια σου μέχρι να έχεις μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνω σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει να γίνει διπλάσια... Ανοίγω το ζυμαράκι πάχους ενάμιση-δύο εκατοστά, κάνουμε το σχήμα, τους βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι..
Τηγανίζω σε μεσαία θερμοκρασία που έχει κάψει καλά το μπόλικο ηλιέλαιο και τηγανίζω 2 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.. Μέχρι να ροδίσουν... Τα βουτάω στη ζάχαρη με 1 κγ κανέλα
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου