Σοφριτο, παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας
Σοφρίτο παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας :
1 κιλό μοσχάρι χτένι σε φέτες
1 ματσάκι Μαϊντανό (ή λιγότερο αν σας φαίνεται πολύ)
4-5 σκελίδες σκόρδο σε φετουλες
Αλεύρι για το τηγάνισμα
1 ποτήρι του νερού (2/3κρασί λευκό και 1/3 ξύδι)
Αλευρώνω τις φέτες το κρέας και τις τηγανίζω ελαφρά.
Σε κατσαρόλα βάζω λάδι και τσιγαρίζω ελαφρά το σκόρδο ( προσοχή μην μαυρίσει) προσθέτω το κρέας και σβήνω με το κρασί-ξύδι και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι, μαύρο πιπέρι και δύο ποτήρια νερό.
Αφήνω να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά (στο 5) για περίπου μια ώρα.
Σερβίρω με πουρέ!!
Απίθανο φαγητό δοκιμάστε το και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ 🌹
Συνταγή από Eleni Kalisperati
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου