Μανταρινόπιτα αφρατη
Μανταρινόπιτα..
Σ' ένα μπολ χτύπησα με μίξερ 4 αυγά με 250 γρ.ζάχαρη ν' αφρατέψουν.Πρόσθεσα 250 γρ.γιαούρτι στραγγιστό,50 ml ηλιέλαιο και 100 γρ.μαργαρίνη που είχα λιώσει.Συνέχισα με 100 γρ.σιμιγδάλι ψιλό και 250 γρ.φαρίνα με 1 φακ.μπέικιν( κοσκινισμένα). Τέλος 2 βανίλιες και ξύσμα από 4 μανταρίνια.Ανακάτεψα απαλά με μαρίζ.Λάδωσα καλά ένα ταψί 30 εκ. και το πασπάλισα με σιμιγδάλι.Έριξα το μείγμα και έψησα στους 170 β.αέρα μέχρι να ροδίσει καλά,εμένα μου πήρε μισή ώρα περίπου.
Έφτιαξα το σιρόπι με 400 γρ.ζάχαρη,350 ml.νερό,350 ml. χυμό μανταρινιού και 2- 3 φλούδες μανταρινιού.Έβρασα για 5 λεπτά.Μόλις έβγαλα το γλυκό από το φούρνο, έτσι καυτό όπως είναι του ρίχνω σιγά σιγά το σιρόπι... χλιαρό όμως να είναι το σιρόπι.Το σκέπασα μ' ένα δίσκο και το αφήσα τουλάχιστον 5 -6 ώρες να τραβήξει το σσιρόπι του.
Συνταγή από Ελινα Σκλαβου
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου