Ντολμαδες με λάχανο τουρσί
Ντολμάδες με λάχανο τουρσί!!
Ένα δικό μου λάχανο, αφαιρώ προσεκτικά τα φύλλα του. Ετοιμάζω τη γεμιση:σοτάρω 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,προσθέτω 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο,τον σοτάρω κι αυτόν,πιπέρι,λίγο νερό να πάρει μια βράση και τέλος μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο.Σβήνω και προσθέτω μισή φλυτζανα ρύζι καρολίνα(καλά ξεπλυμένο).
Αποσύρω από τη φωτιά κι όταν κρυώσει γεμίζω τα λαχανόφυλλα αφού έχω αφαιρέσει τα σκληρά μέρη τους.Τοποθετώ στον πάτο της κατσαρόλας τα σκληρά μέρη των φύλλων και όσα μικρά περίσσεψαν και από πάνω τους ντολμάδες.Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο, άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο μαυροπίπερο,σκεπάζω με πιάτο και συμπληρώνω ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό.Σιγοβράζω για 45-50 λεπτά περίπου .Για το αυγολέμονο:Χτυπαω 2 αυγά ,το χυμό από 2 λεμόνια ,προσθέτω 1 κ.σ. κορν φλάουρ,τη δυαλύω ρίχνοντας σιγά σιγά λίγο από το ζωμό από το φαγητό .Το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα μου.Ανακατεύω να πάρει μια βράση και σερβίρω...
Συνταγή από Ελινα Σκλαβου
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου