Μυδοπίλαφο

                Μυδοπίλαφο συγκλονιστικό 






 Έβρασα μία φλυτζάνα ρύζι για πιλάφι με 2 φλ.νερό κι εναν κύβο λαχανικών.Με ανοιχτό το καπάκι μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρω 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,1 σκ.σκόρδο τριμμένη,2 πράσινα κρεμμυδάκια,1 πιπεριά Φλωρίνης και 1 καυτερή πιπεριά όλα σε μικρά κομμάτια.
Σβήνω μ'ένα σφηνάκι ούζο κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω 3 κ.σ. ντοματάκια κονκασέ .Ένα ποτηράκι του κρασιού νερό, αλάτι πιπέρι, πάπρικα, τριμμένο μπαχάρι και ρίχνω τα μύδια...με κέλυφος και χωρίς..(25 μυδια) που είχα αχνίσει πιο πριν.Τα αφήνω να πάρουν μια βραση.
Έριξα το πιλάφι, ανακάτεψα, έσβησα τη φωτιά και άφησα πάνω στο μάτι 2 λεπτά πριν σερβίρω... 


Συνταγή από Ελινα Σκλαβου 
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)