Γιουβαρλακια αβγολέμονο

             Πεντανοστιμα γιουβαρλακια

 


Έβαλα μισό κιλό  μοσχαρίσιο κιμά και του έβαλα, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, λίγο άνηθο  και δυόσμο και λίγο ρύζι κίτρινο (μπονετ) και λίγο ελαιόλαδο .. Βάζω μπόλικο νερό να βράζει με 2κσ λάδι και μόλις βράζει ρίχνω μέσα τα γιουβαρλακια, βάζω μισό κύβο κότας μικρές φάρμες του βουνού ιδανικά 😍, λίγο αλάτι και πιπέρι, λίγο κουρκουμα και άνηθο  (προς το τέλος) λίγο πριν είναι έτοιμα ρίχνω με το μάτι λίγο ρύζι κίτρινο, ένα φλιτζάνακι σχεδόν... 5 λεπτά πριν το κλείσω βάζω σε ένα μπολ ένα αβγό και ένα λεμόνι τον χυμό και ανακατεύοντας ρίχνω σιγά σιγά ζωμό από το φαγητό, έχω κατεβάσει από τη φωτιά, ρίχνω το αβγολέμονο και ανακινω την κατσαρόλα..



 Βάζω πάλι να πάρει μια δυο βράσεις και αποσύρω.. Σερβίρω με φρέσκο τριμμένο πιπέρι από πάνω.. Επίσης κάποτε έβαζα και μια κουταλιά βούτυρο.. Το προτιμώ χωρίς 😁


Συνταγή από Δέσποινα Μπο 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)