Κολοκυθάκια γεμιστά, με αβγολέμονο

   Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά, αβγολέμονο 




Εκοψα στη μέση και άδειασα 8 κολοκυθάκια .Αλατισα το εσωτερικό τους.Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρω 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα κι αφού μαραθούν προσθέτω 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο, αλάτι,πιπέρι,ανακατεύω πολύ καλά να πάρει χρώμα κι αυτός. Ριχνω 1 φλ.τσαγιου από το εσωτερικό τους που είχα κρατήσει , μπόλικο άνηθο, μαϊντανό(όλα ψιλοκομμένα) και 1 φλυτζάνα νερό...αφήνω να πάρουν μια βράση. Σβήνω και προσθέτω ρύζι καρολίνα 1/2 φλυτζάνα(καλά ξεπλυμένο) και λίγο ακόμη άνηθο.Αφήνω 5-10 λεπτά να τραβήξει,γεμίζω τα κολοκυθάκια και τα κλείνω με ψίχα κολοκυθιού.Τα τοποθετώ όρθια σε κατσαρόλα που έχω καλύψει τον πάτο της με λίγο ακόμη απο το εσωτερικό τους ,ψιλοκομμένο. Ρίχνω ζεστό νερό να καλυφθούν λίγο αλάτι και 3κ.σ.βούτυρο.Σκεπάζω μ'ένα πιάτο και σιγοβράζω περίπου μισή ώρα 

.Τέλος το αυγολέμονο με 2 αυγά,ενάμιση λεμόνι στιμμένο και 1κ.σ.κορν φλάουρ για να


Συνταγή από Ελινα Σκλαβου 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)