Εύκολες κιμαδοπιτες
Εύκολα Κιμαδοπιτακια πεντανοστιμα.
Για την ζύμη έβαλα 1 φακ μαγιά , 1 μισή ποτήρι νερό χλιαρό, 1κγ κοφτό αλάτι, αλεύρι γύρω στο μισό κιλό, θέλουμε να έχουμε μαλακή ζύμη.. Την αφήνω να φουσκώσει..
Για την γέμιση
Σωταρω σε λίγο ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα με μαχαίρι, προσθέτω τον (350 γρ) μοσχαρίσιο κιμά και σωταρω καλά.. Προσθέτω λίγο λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτω 500 μλ νερό και μισό κύβο κότας αφήνω σε μεσαία θερμοκρασία με μισανοιχτο καπάκι να σιγοβράσει και 10 λεπτά πριν πιει όλα τα υγρά προσθέτω αλάτι πιπέρι δύο κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο και μια πρέζα μπαχαρι τριμμένο.. Αφήνω να κρυώσει και γεμίζω τα πιτακια μου. Τηγανίζω σε ηλιέλαιο σε μεσαία θερμοκρασία για να ψηθούν καλά ως μέσα μέχρι να πάρουν χρώμα και να μην καούν!!!!!!!
(δεν τα λέω πιροσκι γιατί την ζύμη για πιροσκι την κάνω με εντελώς διαφορετικά υλικά) 🔥🌹
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου