Σπανακοτυροπιτα με χειροποίητο φύλλο
Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω τις γεύσεις που γευόμαι μόνο σε μια μπουκιά... Η αγαπημένη μου σπανακόπιτα με το αγαπημένο μου σούπερ τραγανό φύλλο που δεν το αλλάζω με τίποτα...
Σπανακόπιτα με φέτα + σπιτικό φύλλο. .
500 γρ αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις , λίγο ξύδι, 100 μλ λάδι, 210 μλ νερό χλιαρό, μία μισή κουταλιά γλυκού αλάτι, 10 γραμμάρια ζάχαρη. 200 μλ λάδι για το αλειμα φύλλων. Η συνταγή για το φύλλο είναι από το διαδίκτυο. Μια συνταγή που δεν αλλάζω καθώς είναι φανταστικό το φύλλο. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί κ ανοίγουμε τόσο λεπτά ώστε να διάφανιζουν.. 3 κάτω 3 πάνω με ένα πινέλο πετάμε από πάνω χωρίς να ακουμπάμε , το λάδι αρκετό στο κάθε φύλλο.
Και ό,τι περισσέψει από πάνω αφού έχουμε χαράξει. Για την γέμιση έβαλα 1 κιλό σπανάκι, 3 πράσα, 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό, άνηθο μαϊντανό και λίγο δυόσμο. και κρεμμυδάκια φρέσκα εννοείται ότι βάζουμε .
Τσιγαρισα ξεχωριστά με λίγο λάδι τα κρεμμύδια και το πράσο πρόσθεσα το σπανάκι έβγαλα από τη φωτιά έβαλα μέσα μια κουταλιά σούπας μαϊντανό και τον άνηθο και μια δυο κουταλιές δυόσμο ξερό, αλάτι πιπέρι άφησα να κρυώσει και τελευταία στιγμή πρόσθεσα τη φέτα με 2 αβγά χτυπημένα.. Ψήνω στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ



Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου