Κεφτεδακια με σάλτσα και κριθαράκι.
ΚΕΦΤΕΔΆΚΙΑ με ΣΆΛΤΣΑ και ΚΡΙΘΑΡΑΚΙστο φούρνο γεμιστά με ΦΈΤΑ
κατά την ταπεινή μου γνώμη η γέμιση στα κεφτεδάκια με φέτα είναι που κάνει την διαφορά σε αυτό το υπέροχο φαγητό....❗ κερδίζει ακόμη και τούς πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.σε ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο Λάπα έβαλα 4 φέτες ψωμί την ψύχα στο μουλτι.λαδι 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα 2 εκ.σκορδο.αλατι πιπέρι ρίγανη λίγο ξύδι.μαιντανο δυόσμο αλάτι πιπέρι.....Σε κάθε κεφτεδάκια έβαλα μέσα τυρί φέτα έκλεισα τηγάνισα ελαφρώς να πάρουν χρώμα.....έφτιαξα τη σάλτσα .. σωταρισα 1 κρεμμύδι σκόρδο πιπεριά Φλωρίνης.εριξα ντομάτα φρέσκια και πελντε άφησα να ψηθούν.προσθεσα μια τσιμπια ζάχαρη αλάτι πιπέρι λίγη κανέλα μπαχάρι μισό κύβο νοστιμιάς.ανακάτεψα άφησα να βγάλει το άρωμα πρόσθεσα νεράκι ζεστό....έβαλα τα κεφτεδάκια μέσα να πάρουν μια βράδυ για 10 με 15 λεπτά....αφού έγινε το άδειασα στο ταψί....σε τηγάνι έβαλα λίγο λάδι και για πολύ λίγο έριξα το κριθαράκι ίσα να γυαλίσει...έχω ανάψει φούρνο και ρίχνω και το κριθαράκι στο ταψί.ανακατευω απαλά .ψήνω στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μόλις το βγάλω βάζω 2_3 παγάκια για να παραμείνει το φαγητό ζουμερο και να σταματήσει ο βρασμός
Συνταγή από Χρυσούλα Καλλωνη
Ομάδα ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΈΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου