Σπιτικά κωκακια

                      Σπιτικά κωκακια 



Για τα σαβαγιάρ:χτύπησα 4 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα κι έριξα 1/4 φλ.ζάχαρη,συνεχίζοντας να χτυπάω. Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάω τους κρόκους με άλλο 1/4 φλ.ζάχαρη (συνολικά μισή φλ.ζαχαρη) μέχρι ν'αφρατέψουν καλά. Έριξα 1φλ.φαρίνα με μια πρέζα αλάτι και 1 βανίλια( κοσκινισμένα) και τη μαρέγκα εναλλάξ. Ανακάτευα απαλά με μαρίζ.Βάζω το μείγμα σε κορνέ φτιάχνω σαβαγιάρ σε βουτυρωμένη λαδόκολλα και πασπαλίζω άχνη ζάχαρη. Έψησα 8 λεπτά στους 200β.αέρα να ροδίσουν. Αφού βγήκαν και κρύωσαν τα βούτυξα από τη μια πλευρά σε γκανάς .330 ml.κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί,βγάζω από τη φωτιά,ρίχνω 200 γρ.κουβερτούρα κι ανακατεύω.Για την κρέμα:σε μπολ με αβγοδάρτη χτυπάμε 2 αβγά ολόκληρα,6 κρόκους,200γρ.ζάχαρη,50γρ αλεύρι και 30 γρ.κορνφλάουρ.Σε κατσαρόλα χαμηλή φωτιά 700ml φρέσκο γάλα,300ml κρ.γάλακτος,2 βανίλιες.Όταν αρχίσει να φουσκώνει αδειάζουμε το μισό περίπου γάλα στο μπολ των αυγών ανακατεύοντας το, και το υπόλοιπο μισό ξανά στο μάτι της κουζίνας. Αφού φουσκώσει αδειάζουμε το μείγμα του μπολ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει καλά. Αποσύρουμε,προσθέτουμε 2 κ.σ.βούτυρο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και ψυγείο 2 ώρες να κρυώσει.Μετά χτυπάμε στο μίξερ ν'αφρατέψει.Η κρέμα γίνεται μεγάλη ποσότητα φίλοι μου, εγώ έκανα κι άλλες παρασκευές.Τα κωκ τα γέμισα με κορνέ!!


Συνταγή από Ελινα Σκλαβου 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)