Τρίγωνα Πανοράματος

                 τρίγωνα Πανοράματος!!!!

 Λίγο μπελαλίδικα αλλά άξιζε ο κόπος....





 1 πακέτο φύλλα κρούστας τύπου Βηρυτού και περίπου 1 πλάκα αγελαδινό βούτυρο (λιωμένο). Παίρνουμε ένα φύλλο,το τοποθετούμε κάθετα μπροστά μας,βουρωνουμε τη μισή του πλευρά και γυρνάμε την άλλη μισή από επάνω έτσι ώστε να καλύψει το 1/3 της επιφάνειας.Γυρναμε και την άλλη (βουτυρωμενη) πλευρά κι έτσι έχουμε κάνει 3 στρώσεις στο φύλλο μας.Βουτυρώνουμε με πινέλο και κλείνουμε σε τρίγωνο.Επαναλαμβανουμε με όλα τα φύλλα.Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα βουτυρώνουμε πάλι.Ψήνουμε αέρα,160 βαθμούς,30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.Αφού ψηθούν με μαχαίρι τα σκίζουμε στο κέντρο για να παίρνουν την κρέμα.Για την κρέμα: χτυπάμε με αβγοδάρτη σ'ενα μπολ 2 αυγά ολόκληρα,6 κρόκους ,200 γρ.ζάχαρη,40 γρ.αλεύρι,40 γρ.κορν φλάουρ.Σε κατσαρόλα,σε μέτρια φωτιά,700 ml φρέσκο γάλα,300 ml κρέμα γάλακτος (35 τις εκ.λιπαρά). Μόλις αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε το 1/3 της κατσαρόλας στο μπολ, ανακατεύοντας γρήγορα.Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και μόλις πάρει να βράζει, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπολ και 2 βανίλιες.Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα.Αφου την βγάλουμε από το μάτι,προεραιτικά 1-2 κ.σ.βούτυρο κι ανακατεύουμε.Αδειάζουμε σε ταψάκι, καλύπτουμε με μεμβράνη και ψυγείο 2 ώρες.Αφού την βγάλουμε την χτυπάμε με τους γάντζους του μίξερ ν' αφρατέψει.Σιρόπι:1 φλυτζάνα νερό,1,5 φλυτζάνα ζάχαρη,1 κ.σ.χυμό λεμόνι, βράζουμε 6 λεπτά.

Αφηνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και βουτάμε μέσα τα φύλλα και από τις 2 πλευρές, ρίχνοντας και στο εσωτερικό τους σιρόπι , μέσα στο κέντρο τους.Τοποθετούμε τα τρίγωνα με το άνοιγμα προς τα κάτω σ'ενα δίσκο να στραγγίσουν.Αφου κρυώσουν τα γεμίζουμε κρέμα με κορνέ!


Συνταγή από Ελινα Σκλαβου 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)