Δίπλες
Δίπλες
... 500 γρ αλεύρι, 5 αβγά μεσαία, μισό κγ εκχύλισμα βανίλιας, 2 κσ λάδι, πρέζα αλάτι, 2 κσ ζάχαρη.. Ζυμώνω πολύ πολύ καλά τα υλικά να έχω μια πολύ σφιχτή ζύμη.. Τυλίγω σε μπαλάκια και βάζω ψυγείο με μεμβράνη για τουλάχιστον μια ώρα.. Ανοίγω στον πάγκο με λίγο αλεύρι σε φύλλο λεπτό ώστε να διάφανιζει λίγο.. Αλλιώς με ειδικό μηχάνημα αν έχετε..
Βάζω λάδι να κάψει , στην πορεία το χαμηλώνω λίγο και βάζω μέσα τις δίπλες μια μια και τις γυρνάω με πιρούνι γρήγορα και τις βγάζω μόλις πάρουν χρώμα όρθιες σε χαρτί να φύγουν τα λάδια... Μόλις τελειώσουν βάζω σε μια κατσαρόλα 300 μλ νερό 300 γρ ζάχαρη , 150 γρ μέλι, και μισό κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο (ίσα ίσα 3-4 σταγόνες), πρέζα κανέλα σκόνη ή 2 στικ κανέλα και λίγες σταγόνες λεμόνι επίσης .
Βράζω για ένα - 2 λεπτα, σβήνω το μάτι και όπως είναι ζεστό, βουτάω τις κρύες δίπλες μέσα μια μια και τις βγάζω γρήγορα. Γαρνίρω με μέλι και καρύδια
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΈΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου