Γεμιστά ορφανά, όλο νοστιμιά!
Γεμιστά ορφανά ...
Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές (βγάζουμε τα σποράκια από μέσα καλά) ... Στο μουλτι βάζω ένα καρότο 1 κρεμμύδι μεγάλο το εσωτερικό της ντομάτας , μαϊντανό και δυόσμο (εγώ βάζω μπόλικο και από τα δύο) τα αδειάζω σε μπολ και προσθέτω , ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και δοκιμάζω να δω αν χρειάζεται κάτι ακόμη και πρέζα ρίγανη ... Ρίχνω ρύζι Καρολίνα με το μάτι και λίγο από ρύζι κίτρινο (ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε αν περισσέψει το ρίχνουμε στο ταψί, εμένα δε μου περισσεύει ποτέ, φτάνει ακριβώς ) .. Επίσης βάζω και χυμό ντομάτας μέσα .. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μας... Κόβουμε πατάτες και στο ταψί μας ρίχνουμε από πάνω λαδάκι και το υπόλοιπο "χυμό ντομάτας " αφού έχουμε γεμίσει τα λαχανικά και κλείνουμε τα καπάκια ... Αλάτι πιπέρι από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 180 ανάλογα με τον φούρνο μας... (τα ψήνω μια ώρα περίπου με λαδόκολλα και αλουμινοχαρτο) έπειτα αφαιρώ και ψήνω μέχρι να πάρει καλό χρώμα το φαΐ και να έχει λιγο ζουμακι
Νερό δεν βάζω στο ταψί όταν έχω πολλές ζουμερές ντομάτες γιατί βγάζουν πολλά πολλά ζουμιά και ψήνονται με αυτό. Τώρα επειδή έκανα μικρή ποσότητα, έβαλα γύρω στα 100 μλ νεράκι να το βοηθήσω να ψηθεί καλά. Κυρίως τις πατάτες.
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου