Καριοκες με φουντούκι. Οι καλύτερες

         Καριοκες με φουντούκια.



Συνταγή (εγώ μέτρησα με κούπα της επιλογής μου ) 

Για τη γέμιση:

1 ¼ φλ. τσαγιού γάλα

200 ml Βιτάμ  

1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

50 γρ. κακάο

3 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ χοντρο-αλεσμένα (όχι εντελώς σκόνη)

250 γρ. καρύδια ή φουντούκια χοντρο-κομένα στο multi ή σε γουδί

ξύσμα πορτοκαλιού

1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ (το έβαλα να βράσει λίγο μαζί με το γάλα να φύγει το αλκοόλ) 

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

750 γρ. κουβερτούρα γάλακτος  

4 κ.σ ηλιέλαιο



Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα να ζεσταθεί.

Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ μαζί να ενωθούν.

Τρίβουμε στο μπλέντερ τα Πτι-Μπέρ και τα καρύδια ή τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κακάο.

Προσθέτουμε μέσα το γάλα που ζεστάναμε, προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται.

Σχηματίζουμε 3-4 μπαστούνια μεγέθους επιλογής μας, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν τουλάχιστον για 3 ώρες.

Όταν κρυώσουν λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο (η στα μικροκυμάτα σε χαμηλή θερμοκρασία και βάζω μετά το ηλιέλαιο) . 



Κόβουμε τα μπαστουνάκια σε κομμάτια μεγέθους που επιθυμούμε (μικρές φέτες 1 ή 1 1/2 εκ. ή λίγο πιο μεγάλες) και τις βουτάμε μια-μια στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφού τα βουτήξουμε όλα τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.. Μόλις κρύωσαν τα έβαλα σε αλουμινοχαρτο


Συνταγή από Δέσποινα Μπο 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)