Πάστα σοκολατίνα

Πάστα σοκολατίνα που την φτιάχνω πολύ συχνά (ή σε στυλ πάστας ή τούρτα 3οροφη, αφού το παντεσπάνι βγαίνει τούμπανοοο και είναι το αγαπημένο μου πολλά πολλά χρόνια ) είναι πανεύκολη και ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ.. 🌹



Υλικά


Για το σιρόπι:

1 κούπα ζάχαρη


1 κούπα νερό


1 βανίλια


Χυμός από ½ λεμόνι


Για το παντεσπάνι:

5 αυγά


130γρ. ζάχαρη


130γρ. αλεύρι


2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


1 βανίλια


30γρ. κακάο


Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα


250γρ. ζάχαρη


50γρ. κακάο


100γρ. κορν φλάουρ


125γρ. κουβερτούρα


1 βανίλια


Για το γλάσο:

1 κουβερτούρα


Λίγο εβαπορέ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι:

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 3 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι:

Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν .

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.

Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 20 λεπτά.

Για την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κοσκινισμένο κακάο, το κορν φλάουρ και τα βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε την κουβερτούρα και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Για το γλάσο:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι κουβερτούρα με λίγο εβαπορέ, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μην καεί και προσθέτουμε σιγά σιγά εβαπορέ μέχρι να γίνει ρευστή και να μην κολλάει στον πάτο. Το γλάσο δεν πρέπει να είναι πολύ ρευστό αλλά ούτε πολύ πηχτό, για να κάτσει πάνω στην τούρτα.

Για την συναρμολόγηση:


Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια στα τρία. Ή ψήνουμε απευθείας σε πυρέξ και την κάνουμε πάστα χωρίς να κόψουμε το παντεσπάνι και μετά απευθείας κρέμα και γλασο .. Αυτό στην φώτο είναι στο πυρέξ μου μεσαίο προς μεγάλο μέγεθος. (αν θέλουμε για τούρτα) Ξύνουμε ελαφρώς την επιφάνεια για να απορροφήσει το σιρόπι.

Σε μια πιατέλα βάζουμε παντεσπάνι, ραντίζουμε με σιρόπι και απλώνουμε την μισή κρέμα.

Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, ραντίζουμε με σιρόπι και βάζουμε το άλλο μισό της κρέμας.

Βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι, ραντίζουμε με σιρόπι και το περιχύνουμε με το γλάσο.

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.


Συνταγή από Δέσποινα Μπο 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)