Σαραγλι

 Σαραγλι, ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΈΑ μου!!




αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας !!!

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά

250γρ βούτυρο

300 - 400γρ χοντρό τριμμένα καρύδια

3κσ ζάχαρη

1 κγ κανέλα

1/2κγ γαρύφαλλο τριμμένο

Για το σιρόπι :

3 μεγάλα ποτήρια νερό

2 μεγάλα ποτήρια ζάχαρη

2 ξυλάκια κανέλας

Βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά

Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρόλι και σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης.

Αλείφω το φύλλο με βούτυρο και ειδικά γύρω γύρω (για να μην φύγει η γέμιση στο τύλιγμα) και πασπαλίζω με την γέμιση.

Βάζω από πάνω άλλο φύλλο βουτυρωνω και πασπαλίζω πάλι με την γέμιση.

Όταν συμπληρώσω 4 φύλλα τυλίγω σε ρόλο όχι σφιχτό και κόβω σε μέτριες φέτες.

Τις στην όρθιες και τις βάζω σε βουτυρωμένο ταψί (32 *22)στριμωχτά

 την μια δίπλα στην άλλη (για να μην ανοίξει στο ψήσιμο). Επαναλαμβανω την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Το βούτυρο που περισεύει το ραντιζω πάνω από τα σαραγλάκια.

Ψήνω στις αντιστάσεις στους 200 μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.

Σιροπιάζω και τα δύο ζεστά 


Συνταγή από Eleni Kalisperati

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)