Αφράτα πεϊνιρλί

   Μαλακά αφραταα πεντανοστιμα πεινιρλι..



 Τη ζύμη την κάνω με το μάτι πλέον εγώ .. Βάλτε ένα ποτήρι χλιαρό νερό , μισό ποτήρι γάλα, μισό φακ μαγιά, 2 κγ ζάχαρη , λίγο αλάτι, 4-5 κσ ελαιόλαδο , σκόρδο σκόνη και ρίγανη και αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Περίπου μισό κιλό παίρνει.. 



 Αφήνουμε να γίνει διπλάσια και μετά ανοίγουμε με λίγο λαδάκι στα χέρια το ζυμαράκι ή με λίγο αλεύρι .. Γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 αντιστάσεις μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.. Με το που τα βγάλουμε και είναι καυτά βάζουμε με ένα πινέλο βούτυρο πάνω τους.. Εγώ έβαλα τυρί κρέμα στη βάση, σαλάμι κοτόπουλου, γραβιέρα σε φέτες τοστ και μπέικον. .


Συνταγή από Δέσποινα Μπο 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)