Μερεντογλυκό (εύκολο γλυκό με μερεντα)

Η μερέντα σας αρέσει;; Σας έχω ένα γλυκό που σίγουρα θα λατρέψετε 







130γρ καστανή ζάχαρη

2 αυγά

150 γρ βούτυρο κομμένο σε κύβους

1 βανίλια

440 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400γρ μερέντα




Σε μπολ ανακατεύω πολύ καλά την ζάχαρη με τα αυγά προσθέτω και την βανίλια.

Ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω με μια σπάτουλα.

Προσθέτω και το βούτυρο σε κύβους και ζημωνω με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη.

Σε βουτυρωμενο ταψί 28*20 απλώνω την μισή ζύμη ( και λίγο παραπάνω) ρίχνω και απλώνω την μερέντα.

Τρίβω από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και αν θέλουμε ρίχνουμε σταγόνες κουβερτούρας(εγώ έβαλα γάλακτος)

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδισει καλά


Συνταγή από Eleni Kalisperati 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)