Σάμαλι
Σάμαλι τέλειο, σιροπιασμένο μέχρι την τελευταία μπουκιά!!
(Φλιτζάνι 240ml)
1&1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδαλι ψιλό
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (όχι γεμάτο)
1&1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 κγλ σόδα
1κγλ μπείκιν
1 κγλ μαστίχα τριμμένη ή 1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
1&1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Φλούδα από πορτοκάλι
Σε μπολ ανακατεύω τα σιμιγδάλια, την ζάχαρη, την μαστίχα και το μπείκιν. Στο τέλος προσθέτω το ξύσμα, τον χυμό που έχω ρίξει μέσα την σόδα και ανακατεύω πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βάζω σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ 22*34 και αφήνω για 1 - 2 ώρεςνα σταθεί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά (περίπου 30-40 λεπτά)
Το σιρόπι το Βράζω για 3 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
Καυτό γλυκό χλιαρό το σιρόπι.
Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψουμε
Συνταγή από Eleni Kalisperati
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου