Κορνεδακια σπιτικά
Κορνεδακια.
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας ΚΑΝΑΚΗ. Το κόβω σε λωρίδες από την μικρή πλευρά και τυλίγω στο χωνάκι αφού πρώτα το έχω βουτυρωσει - αλεύρωσει.
Η κάθε επόμενη γύρα να καβαλάει την προηγούμενη για να μην έχουν κενά.. Τα ρολαρω λίγο στις παλάμες μου για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο όταν φουσκώνουν.. Περνάω με αβγό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και κάνουμε το σιρόπι.. 3 φλιτζάνια ζάχαρη - 2 μισή νερό και 1 βανίλια. Βράζω 15 - 20 λεπτά.
Οπως είναι καυτό βουτάω τα κρύα κορνε και βγάζω με τρυπητή κουτάλα. Τα αφήνω όρθια να στραγγισουν το σιρόπι. . Στην γέμιση έβαλα κρέμα μιλ φέιγ. Διακόσμηση με σφολιάτα τρίμα και κεράσι από γλυκό του κουταλιού
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου