Αρνίσια συκωτάκια τηγανιά
Αρνίσια συκωτάκια τηγανιά
Έπλυνα να διάφορα μέση της συκωταριάς (συκώτι, πλεμόνι, καρδιά, νεφρό κλπ) και να έβαλα για 2-3 λεπτά σε ζεστό νερό να φουσκώσουν. Στη συνέχεια τα έκοψα σε μπουκιές. Τσιγάρισα ξερό κρεμμύδι με σκόρδο, και κατόπιν έριξα μέσα στο μυρωδάτο λάδι τη συκωταριά μαζί με θυμάρι, αλατοπίπερο και δενδρολίβανο, μέχρι να ροδίσουν. Έσβησα με κονιάκ. Αφού εξατμίστηκε το αλκοόλ, πρόσθεσα μουστάρδα και νερό και το έβρασα στη χύτρα για εικοσιπέντε λεπτά. Όταν άνοιξα τη χύτρα, πρόσθεσα το χυμό μισού λεμονιού και φρεσκοκομμένο μαιντανό. Τα συκωτάκια βγήκαν πεντανόστιμα!
Συνταγή από Wang Lung
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου