Μαρμελάδα νεράντζι

Για εσάς που αγαπάτε το γλυκό νεράντζι σας έχω μαρμελάδα που σίγουρα θα λατρέψετε!!

Εύκολη και νοστιμότατη!!







Για 4 μικρά βάζα :

3 νεράντζια

1 πορτοκάλι

Ξύνω τα νερατζια και το πορτοκάλι (όπως όταν φτιάχνουμε γλυκό) και τα Βράζω για 8- 10 λεπτά. Σουρώνω το νερό βάζω φρέσκο και τα ξαναβράζω μέχρι να μαλακώσουν γύρω στα 20 λεπτά.

Τα Βάζω ξανά σε κρύο νερό να κρυώσουν λίγο και κόβω στην μέση και

 αφαιρώ κουκουτσια και μεμβράνες.




 Προσθέτω ένα ποτήρι νερό και τα αλέθω στο μούλτι.

Μετράω όσα ποτήρια νερού πολτός τόσα ποτήρια ζάχαρη. Αφήνω ένα εικοστετραωρο και Βράζω σε μέτρια φωτιά (στο 6)για 8 -10 λεπτά περίπου ανακατέυοντας συνεχώς μην καεί στον πάτο της κατσαρόλας. Προς το τέλος προσθέτω το χυμό ενός λεμονιού.

Καυτή μαρμελάδα σε ζεστά βάζα, τα τοποθετώ ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς!!


Συνταγή από Eleni Kalisperati

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)