Νηστίσιμα κουλουράκια βανίλια - πορτοκαλι. Τα καλύτερα
🌹Υπέροχα κουλουράκια πορτοκάλι -βανίλια τραγανά και ΤΌΣΟ αφράτα, παρόλο που είναι νηστίσιμα , είναι τα αγαπημένα μου...
Υλικά:
· 250 μλ σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
· 250 γρ ζάχαρη
· 250 μλ χυμό πορτοκάλι
· 900 γρ αλεύρι γοχ
· 1 φακελακι μπέικιν
· 1 κγ σόδα
· 1/2 κγ αλάτι
· 4 βανίλιες
· ξύσμα πορτοκαλιού
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υγρά και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμενα και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια... Στο ψήσιμο φουσκώνουν οπότε δεν τα πλάθουμε πολύ χοντρά .. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180-190 μέχρι να πάρουν χρώμα.. Μπορούμε να τα αλείφουμε με αβγό αν θέλουμε για ωραίο χρώμα ❤️🌹🥰
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου