Ελαφρύς μουσακάς.
Μουσακάς ελαφρύς πεντανοστιμος
Είμαι από τα άτομα που λατρεύουν τον μουσακά.. Όμως με πειράζει όταν κάνω τηγανιτές μελιτζάνες, αλλά επίσης είμαι από τα άτομα που δεν τους αρέσει η μελιτζάνα ψητή στο φούρνο! δοκίμασα κάτι διαφορετικό και έγινε πολύ νόστιμο, (σαφώς δεν είναι σαν το τηγανιτό πάλι, αλλά είναι πολύ πιο νόστιμο από ότι τις έχω δοκιμάσει ψητές στο φούρνο) πάμε να σας πω πως τον έφτιαξα αυτή τη φορά ..
Έκοψα τις μελιτζάνες σε κυβακια χοντρά και τις έβαλα στη λάδοκολα με λάδι και λίγο αλάτι, έψησα στους 180-190 μισή ώρα , έβαλα σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και έβαλα να σωταρω ένα μεγάλο κρεμμύδι, τον κιμά και στο τέλος έβαλα να σωταρω ΜΑΖΊ και τις μελιτζάνες μέσα , πρόσθεσα χυμό ντομάτας 250 μλ και νερό 500 μλ και λίγο παραπάνω ίσως, αλάτι, πιπέρι, πρέζα από μπαχαρι κανέλα γαρίφαλο και 2 πρέζες ζάχαρη και μαϊντανό . Κλείνω το καπάκι και μαγειρεύω σε μεσαία θερμοκρασία.. Προς το τέλος ανοίγω το καπάκι και αφήνω να δέσει εντελώς η σάλτσα να μην έχει πολλά ζουμιά κλπ...
Τις πατάτες τις ψήνω στην λάδοκολα με λαδάκι..
Τις στρώνω μετά στο ταψάκι μου βάζω αλάτι και λίγο τριμμένο τυρί και ρίχνω την σάλτσα του κιμά /μελιτζάνες..
Σε ένα κατσαρόλι έβαλα γύρω στα 100-120 γρ βούτυρο αγελάδος να λιώσει και μετά άλλο τόσο αλεύρι περίπου, ανακατεύω καλά με σύρμα και προσθέτω σιγά σιγά 2 μισή κούπες γάλα, αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Μόλις αποσύρω βάζω ένα αβγό ολόκληρο εγώ και ανακατεύω καλά.. Ρίχνω από πάνω και ψήνω στους 160 μέχρι να πάρει καλό χρώμα από πάνω.
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου